Расчет параметров снаббера транзисторного ключа - Г. В. Барегамян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматривается методика выбора параметров снабберной цепи транзисторного ключа, основанная на аналитическом анализе коммутационных процессов в импульсном преобразователе постоянного напряжения. Приводятся расчетные соотношения, сформулирована последовательность выбора параметров. Դիտարկվում է տրանզիստորային բանալու սնաբերային շղթայի պարամետրերի ընտրության եղանակ՝ հիմնված հաստատուն լարման իմպուլսային կերպափոխիչում կոմուտացիոն երևույթների անալիտիկ վերլուծության վրա: Տրված են հաշվարկային առնչությունները, ձևակերպված է պարամետրերի ընտրության հաջորդականությունը: A method of parameter choice based on the analytic commutation process analysis in a dc/dc pulse transducer for determining the transistor switch snubber circuit is considered. Design relations are given, the sequence of choice is represented.
Keywords: Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering