Керамика YAG-Yb как материал для радиационно-балансированной генерации - Демирханян, Г.; Патризи, Б.; Точи, Г.; Ваннини, М.; Пирри, А.; Ли, Ж.; Фенг, Я.; Заргарян, Д.; Костанян, Р.
Оценены возможности применения керамики YAG, легированной 10% ионами Yb3+, в качестве материала для оптического охлаждения и радиационно- балансированного лазера. Определены параметры оптимального охлаждения и радиационно-балансированной генерации. Показано, что по сравнению с ZBLANP-Yb3+ и Rb2NaYF6-Yb3+ керамика YAG-Yb3+ имеет лучшие характеристики для оптического охлаждения и радиационно-балансированной генерации. Գնահատված են 10% Yb3+ իոններով լեգիրված YAG կերամիկայի ճառայգայթաբալանսավորված լազերային ճառագայթի գեներացիա ստանալու հնարավորությունները: Որոշված են YAG-Yb3+ կերամիկայի օպտիկական հովացման և ճառայգայթաբալանսավորված լազերի բնութագրական պարամետրերը: Ցույց է տրված, որ YAG-Yb կերամիկայի օպտիկական հովացման և ճառայգայթաբալանսավորված գեներացիայի բնութագրերը առավել նպաստավոր են՝ ZBLANP-Yb3+ և Rb2NaYF6-Yb3+ նյութերի հետ համեմատած։ Capabilities of YAG ceramics doped with 10% Yb3+ ions for operation as a radiation balanced laser are evaluated. Parameters of the optimal cooling and radiation balanced lasing for YAG-Yb3+ ceramics are determined. It is shown, that YAG-Yb ceramics have better characteristics for optical cooling and lasing generation compared to ZBLANP-Yb3+ and Rb2NaYF6-Yb3+․
Keywords: Радиационная физика