Ուսումնարաններում դասավանդելու համար Քութայիս ժամանած Գայանե Հովհաննիսյանի անձնվեր աշխատանքը - Խմբ.-հրատարակիչ՝ Գրիգոր Արծրունի (Տպ. Ա. Ա. Միխելսօնի)
Թիֆլիսում վախճանված Սարգիս արք. Հասան-Ջալալյանի կտակի համառոտ բովանդակությունը: Կ. Պոլսի «Արարատյան» ընկերության օգտին Նոր Նախիջևանում Բեսարաբիայի վիճակավոր առաջնորդ Մակար արքեպիսկոպոսի բացած ստորագրության մասին: Հայ թատերասերների խմբի՝ Արծրունու թատրոնում կայանալիք ներկայացման մասին: Թիֆլիսի Ամառային թատրոնում հայ դերասանական մշտական խմբի կայացած և կայանալիք ներկայացումների մասին:
Keywords: Ներքին տեսութիւն; Ներքին լուրեր; Մշակ մատենագիտութիւն