Խորհրդային Հայաստանում «ազգային զարթոնքի» գաղափարական վերահսկողության և սոցիալական արձագանքների հարցի շուրջ - Ժամհարյան, Գագիկ Ա. (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
В статье освещаются события апреля 1965 года в Советской Армении, которые произошли во время мероприятий посвященных 50-летней годовшине Геноцида Армян. The article covers the events of April 1965 in Soviet Armenia, which took place during the events of the 50th anniversary of the Armenian Genocide.
Keywords: Հայոց պատմություն; Հայկական Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետություն; Գաղափարախոսություն; Ազգային հարց; Հայոց ցեղասպանություն