Բանաստեղծի ինքնակերպարավորման և ժամանակի ընկալման առանձնահատկությունը - Երվանդյան, Զուխրա («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Վարդան Հակոբյանի գեղագիտական աշխարհում ինքնակերպարավորման և ժամանակի բանաստեղծական ընկալման ու գնահատման յուրատիպ դրսևորումների ենք հանդիպում: Հակոբյանի՝ ավանդական միջավայրում կյանք առած պոեզիան վաղուց հատել է ընդունված սովորականի սահմանագծերը: Նրանում գոյավորվող պոետական բնավորության, վարքագծի ու կենսահայեցողության արտահայտում- դրսևորումները ամբողջացնում են ոչ միայն հեղինակի կերպարը, այլև նրա աշխարհայացքի հիմնական հատկանիշների խտացումներով ուրվագծում են ժամանակի՝ նրա թելադրած չափումները: В художественном мире Вардана Акопяна встречаем своеобразные проявления самовоплощения и поэтического восприятия и оценки времени. Поэзия Акопяна, родившаяся в традиционной среде, давно пересекла границы общепринятого. Зарождающиеся в нем выражения- проявления поэтического характера, жизненной концепции и линии поведения делают целостным не только образ автора, но и путем концентрации основных качеств его мировоззрения очерчивают измерения времени, продиктованные им. In the artistic world of Vardan Hakobyan we see distinctive developments of specific images and poetic perception of time. Hakobyan's poetry came into being in traditional environment, but crossed the borders of usual conventions long ago. Aborning expressions-manifestations of his poetic character, life views and behavior are making holistic not only the image of author, but also with the help of saturation of his ideology basic qualities draw the time measurements dictated by him.
Keywords: Գրականություն