Բուլղարիայի և Ռումինիայի հայոց թեմական առաջնորդարանների ազգային կրթության կազմակերպմանն ուղղված ջանքերը 1920-1930-ական թթ. - Հակոբյան, Մարիամ Մ. (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
Как структуры, координирующие общинную жизнь, представительства Болгарской и Румынской армянской епархии являлись движущей силой для организации национального образования. The Armenian Dioceses of Bulgaria and Romania as structures coordinating community life, were the driving force behind the organization of national education.
Keywords: Հայոց պատմություն; Կրթություն; Ազգային դաստիարակություն; Հայ գաղթօջախներ; Հայոց եկեղեցի