Անգլերենի դասավանդման առանձնահատկությունները տեխնոլոգիական բուհերում - Հարությունյան, Արևիկ; Պետունց, Նունե («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Տեխնոլոգիական բուհերում անգլերենի ուսուցման գործընթացը պահանջում է առանձնահատուկ մոտեցում, ինչը պայմանավորվ ած է ապագա մասնագետի՝ օտար լեզվի իմացության անհրաժեշտությ ամբ: Մասնավորապես՝ անգլերենի յուրացումն նպաստում է ապագա մասնագետին՝ անհրաժեշտ տեղեկատվության ավելի դյուրին ստանալուն, ինքնուսուցմամբ զբաղվելուն, մասնագիտական ուն ակություններն ու կարողություները բարձրացնելուն, մրցունակությանը աշխատաշուկայում և այլն: Այս համատեքստում անգլերենի դասախոսները պարտավոր են մեծ ուշադրություն դարձնել ուսուցման առանձնահատկություններին, մասնավորապես՝ ուսանողների ինքնուրույն աշխատանքների կատարմանը, քանի որ բարձրագույն կրթությ ան նպատակը ոչ միայն գիտելիքի հաղորդումն է, այլև քննադատական մտածողությամբ անհատի ձևավորումը: Процесс изучения английского языка в технологических вузах требует особого подхода,что связано с необходимостью знания английского языка для будущих специалистов. В частности, изучение английского языка будущими специалистами способствует доступному получению необхадимой информации, самообразованию, повышению профессиональных навыков и способностей, конкуренции на бирже труда и т.д. В этом контексте преподавателям следует обратить особое внимание на особенности обучения, в частности, выполнение студентами самостоятельных работ, поскольку цель технологического образования- не только передача знаний, но и формирование критического мышления личности. Learning English helps a future specialist to require information more easily, to improve professional skills, competitiveness in labor market etc. English lecturers should pay attention to the teaching techniques, especially to the individual work of students, as the aim of technological teaching is not only to give education, but also to build individual critical thinking.
Keywords: Մեթոդաբանություն; Կրթություն