Գրիգոր Գուրզադյան. Խոհագրողի ինքնակերպավորման արվեստը - Երվանդյան, Զուխրա («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Գրիգոր Գուրզադյանի՝ իրական և պատմական ժամանակի ու տարածության մեջ ծավալվող իրավիճակներ, դեպքեր ու դեմքեր ներկայացնող խոհագրությունները ընթերցողին տեղափոխում են մի աշխարհ, որտեղ նա վկան է դառնում ոչ միայն հեղինակի իմացաբանական և իմաստասիրական մտորումների հիմնական առարկայի՝ «Cosmos»-ի, և Մարդու գեղարվեստական կերպավորմանը, այլև հենց իր՝ չափումների մեջ չտեղավորվող տաղանդի տեր մարդու յուրօրինակ ինքնակերպավորման ողջ ընթացքին: Հոդվածագիրը նշում է, որ գրողն իր դավանած գեղագիտական հիմնասկզբունքների միջոցով օգնում է ընթերցողին՝ վերանայելու կենսարժեքների դերը կյանքում, ճշտորոշելու արժեհամակարգային կողմնորոշիչների նորովի ընկալումները, արագընթաց այս դարում: Prudent works of Grigor Gurzadyan presenting events and characters, as well as situations that are developing in real and historical time and space are taking the reader to the world, where he becomes not only the witness of gnosiological and philosophical basic theme of the author –Cosmos, and artistic portrayal of a Man, but for the whole process of peculiar depiction of him - the person, whose talent cannot be measured by any yardstick. The author of the article mentions, that the writer by means of his fundamental aesthetic principles, helps the reader to review the existential values of life, newly specifying perception of value system key points in this jet-age. Рассудительные работы Григора Гюрзадяна, представляющие события и лица, ситуации, разворачивающиеся в реальном и историческом времени и пространстве, переносят читателя в мир, где он становится не только свидетелем гносеологических и философских размышлений вокруг основной темы автора - Космоса и художественного изображения Человека, но и всего процесса своеобразного изображения себя самого - человека неизмеримого таланта. Автор статьи отмечает, что писатель, посредством своих основных эстетических принципов, помогает читателю пересмотреть роль экзистенциальных ценностей в жизни, поновому определяя восприятие ориентиров системы ценностей в этом стремительном веке.
Keywords: Փիլիսոփայություն; Գրականություն