Եղիշե Չարենցի վաղ շրջանի ստեղծագործությունը - Շիրինյան, Անի («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Չարենցի վաղ շրջանի ստեղծագործություններում գերակշռող են հեթանոսական և խորհրդապաշտական թեմաները, սակայն, կան գործեր, որտեղ դրանք զուգահեռվում են աստվածաշնչյան մոտիվների հետ: Իրական աշխարհում հոգեպես անպաշտպան լինելու զգացողությունը, երազանքների և իրականության հակասությունը, ես-ի ինքնաճանաչման մղումը բանաստեղծին տանում են դեպի մարդկության ակունքները: Հաշվի առնելով այն հանգամանքը, որ քրիստոնեության նախահիմքերում առկա են հեթանոսական որոշակի դրվագներ, տարրեր, պատահական չեն բանաստեղծի երկերում դրանց միասին ու իրար կողքի հանդես գալը: В ранних произведениях Чаренца доминируют языческие и мистические темы, но есть работы, где эти темы пересекаются с библейскими мотивами. Чувство духовной беззащитности в реальном мире , противоречие мечты и реальности, стремление познать собственное "я" приводят поэта к истокам человечества. Принимая во внимание тот факт, что в христианстве присутствуют некоторые языческие компоненты и элементы, неслучайно, что в произведениях поэта эти темы находятся в тесной взаимосвязи. The pagan and mystical topics dominate in Charents's early works, but there are works where they are paralleled with biblical motives. The desire to be spiritually defenseless in the real world, the desires of the reality and the contradiction of the reality, the self-awareness of the poet leads to the origins of humanity. Taking into consideration the fact that certain episodes and elements of pagan times are present in early basis of Christianity, their side by side presence is not coincidental in the writings of the poet.
Keywords: Գրականագիտություն