Ապիգենինի և գենիստեինի սիներգիստիկ հակավիրուսային ազդեցությունը խոզերի աֆրիկյան ժանտախտի վիրուսի in vitro վարակի վրա - Արաբյան, Է. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ներկայացված է ապիգենինի և գենիստեինի սիներգիստիկ ակտիվությունը խոզերի աֆրիկյան ժանտախտըի վիրուսի դեմ in vitro: Առավելագույն սիներգիստիկ ակտիվությունը ցուցաբերում է ապիգենին 3.15 մկՄ, գենիստեին 3.15 մկՄ կոնցենտրացիոն համակցությունը, որը ցուցաբերում է վիրոստատիկ և ոչ վիրուցիդալ ազդեցություն: Այս համակցությունը խոստումնալից է հետագա հետազոտությունների համար: Рассматривается синергистическое взаимодействие апигенина и генистеина против вируса африканской чумы свиней in vitro. Максимальный синергистический эффект достигается при комбинации апигенина 3.15 мкмоль и генистеина 3.15 мкмоль, которая оказывает виростатический, но не вируцидальный эффект и представляет интерес для дальнейших исследований. In this study synergistic activity of apigenin and genistein against аfrican swine fever virus is addressed. The maximal synergistic interaction was observed for apigenin 3.15 uM, genistein 3.15 uM. This combination has demonstrated virostatic but not virucidal activity. This combination has a potential for further investigations
Keywords: Վիրուսաբանություն