Independent Neighbourhoods of Sets in Bn Groups - Sahakyan, H. K.; Margaryan, Zh. G. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
The paper considers the structural problems and cardinality problems of pairs of non-empty subsets with certain restrictions with respect to the space where the sum is by modulo 2. The described subsets are related, in many cases, to the construction of error-correcting codes on additive communication channels, and to the quantitative bounds of their cardinality. Դիտարկված են տարածության ըստ երկու մոդուլի գումարման նկատմամբ, որոշակի սահմանափակումներով, ոչ դատարկ ենթաբազմությունների զույգերի հզորությունների և կառուցվածքային խնդիրներ։ Նկարագրված ենթաբազմությունները առնչվում և շատ դեպքերում օգնում են ադիտիվ կապի գծերում սխալների ուղղող կոդերի կառուցման և նրանց հզորությունների քանակական գնահատման խնդիրներին։ Рассмотрены структурные проблемы и проблемы мощности пар непустых подмножеств с некоторыми ограничениями относительно пространства, где сумма по модулю два. Описанные подмножества связаны во многих случаях с построением кодов исправления ошибок на аддитивных линиях связи и с количественной оценкой их мощности.
Keywords: Ֆիզիկա; Մաթեմատիկա; Կենսաբանություն; Բուսաբանություն