A Problem on the Amounts of the Same Consecutive Pairs in Boolean Collections - Khandanyan, Н. А.; Margaryan, Zh. G.; Sahakyan, H. K. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
In this paper, the set of Boolean vectors is mapped onto the set of non-negative integer quartets, octets of numbers, where the elements of the set are the numbers of three consecutive or similar cyclically adjacent pairs of triples. The properties of the images of such representations are studied, and the values of their cardinalities are given. Բուլյան հավաքածուների բազմությունն արտապատկերված է ոչ բացասական ամբողջ տարրերով քառյակների, ութնյակների հավաքածուների բազմության մեջ, որտեղ հավաքածուի տարրերը բուլյան հավաքածուի հաջորդական կամ նույնատիպ ցիկլիկ հարևան զույգերի և եռյակների քանակներն են։ Ուսումնասիրվել են այդպիսի արտապատկերումների պատկերների և նախապատկերների հատկությունները, բերված են նրանց հզորությունների արժեքները։ Множество булевых наборов отображено на множестве неотрицательных целых квартетах, октетах чисел, где элементами набора являются номера трех последовательных или подобных циклически соседних пар троек. Изучены свойства образов таких представлений, приведены значения их мощностей.
Keywords: Mathematics