Չպատմելու մեղքը (Անրի Գրիգորյանի «Դմբո Ջոյս» ժողովածուի առիթով) - Նիկողոսյան, Արքմենիկ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Հոդվածում քննվում և վերլուծվում է ժամանակակից հայ երիտասարդ արձակագիր Անրի Գրիգորյանի «Դմբո Ջոյս» ժողովածուն՝ իր հատկանշական կողմերով: Հիմնական շեշտադրումները վերաբերում են պատմողի դիրքավորման, ներս-դուրս հարաբերություններին, և դրանցով պայմանավորված՝ պատմվածքի ժանրային փոխակերպումներին: В статье исследуется и анализируется сборник "Глупый Джойс" современного армянского молодого прозаика Анри Григоряна с его примечательными сторонами.Основной акцент ставится на позицию рассказчика,вход-выход отношений и,связанная с этим жанровая замена рассказа. The article examines and analyzes the collection of the modern Armenian young prose-writer Henry Grigoryan “Dmbo Joyce” with its distinctive features. The main focuses are related to the teller's positioning, in-out relationships, and the genre-based transformations of the story.
Keywords: Գրականագիտություն; Լեզվաբանություն