Contribution of Russian Scientist born in Nagorny Karabakh to Native Civilian and Military Science - Ponomarev, Vladimir; Shurpik, Larisa («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Աշխատանքում վեր է հանվում ռուս անվանի գիտնական Ն․ Ն․ Զինինի գիտական գործունեությունը, նրա ձեռքբերումները օրգանական քիմիայի և տարբեր գիտությունների ասպարեզում, ռազմական գործում, նշում նրա համաշխարհային ճանաչման ու հայրենական գիտության մեջ թողած հետքի մասին։ В работе рассматривается научная деятельность выдающегося российского учёного, уроженца Нагорного Карабаха Н.Н. Зинина. Его труды в области органической химии, вклад в развитие отечественной науки и военного дела снискали ему мировую славу и уважение потомков в современной России.
Keywords: Organic chemistry