Ժամանակաշրջանի դավանաբանական հակադրությունների գեղարվեստականացումը Հ. Խաչատրյանի «Տրդատ Մեծի խաչը» պատմավեպում - Բեգլարյան, Ժաննա («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
В статье приводятся многочисленные факты о свойственной исторической эпохе типизации религиозных противоречий в историческом романе А. Хачатряна "Тигран Великий"․ The article deals with the numerous facts of religion contradictions specific to the historical epoch in H. Khachatryan’s "Tigran the Great" novel.
Keywords: Պատմություն; Գրականություն