Եվրոպական միության արդարադատության դատարան. եվրոպական տնտեսական ինտեգրման հիմնասյուն իրավական կառույցը - Հայրապետյան, Ալբերտ (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Հոդվածում տեղ են գտել Եվրոպական միության արդարադատության դատարանի (ԵՄԱԴ) շրջադարձային որոշումները, որոնք շոշափելի ազդեցություն են ունեցել եվրոպական ինտեգրման խորացման և ամրապնդման վրա։ Սակայն, եվրոպական իրավական համակարգի վերաբերյալ առավել լավ պատկերացում կազմելու համար նախ՝ ներկայացվել են եվրոպական իրավական համակարգի առանձնահատկություններն ու ԵՄԱԴ-ի կառուցվածքը։ Հոդվածն ամփոփվել է ԵՄԱԴ-ի գործունեությունը կաշկանդող և սահմանափակող հանգամանքների քըննարկմամբ։ В данной статье рассмотрены показательные судебные процессы Суда Европейского Союза (СЕС), которые оказали значительное влияние на формирование и углубление евроинтеграции. Однако, для лучшего понимания правопорядка ЕС, во-первых, представлены особенности его законодательств и структуры СЕС. В заключении представлены и обобщены те факторы, которые ограничивают или препятствуют деятельности СЕС. The article discusses the landmark cases of the Court of Justce of the European Union (CJEU), which had a considerable impact on the strength and deepness of European integration. However, to better understand the EU legal order, we will start with the presentation of the peculiarities of the EU legislation and the CJEU structure. The article was summarized by presenting the factors and circumstances that hinder and limit the power of the CJEU.
Keywords: Միջազգային իրավունք