Աշխատավարձը Հայաստանի Հանրապետությունում. միտումներ, կառուցվածք և շեղումներ - Բադադյան, Գագիկ (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Յուրաքանչյուր պետությունում քաղաքացիների սոցիալական ապահովության աստիճանը բնութագրող էական ցուցիչ են գործող աշխատավարձերը, որոնցով ուղղակիորեն պայմանավորված է հասարակության բարեկեցության մակարդակը: Ընդ որում, զարգացող տնտեսությամբ երկրներում այս խնդիրն ավելի հրատապ է. անհրաժեշտ է մշտապես ուսումնասիրել և բացահայտել աշխատանքի շուկայում ձևավորված աշխատավարձերը, դրանց հետ կապված խնդիրներն ու լուծման հնարավոր ուղիները: Հոդվածում փորձ է արվել ուսումնասիրելու ՀՀ-ում գործող աշխատավարձերի վիճակը, միտումները և, իհարկե, ոլորտային կառուցվածքը: Заработная плата в стране является важным показателем уровня социальной обеспеченности граждан каждого государства, так как напрямую определяет уровень благосостояния общества. Более того, эта проблема имеет более высокую актуальность для развивающихся экономик. Необходимо постоянно изучать и выявлять заработную плату на рынке труда, связанные с ней проблемы и возможные пути решения этих проблем. С этой целью в статье предпринята попытка изучить современное состояние, тенденции и, конечно же, отраслевую структуру заработной платы в Армении. Salaries in the country are an important indicator of the level of social security of the citizens of each state, as they directly determine the level of welfare of the society. Moreover, this problem has an increasing urgency for developing economies: It is necessary to constantly study and identify salaries in the labor market, the issues associated with them and possible ways to solve them. For this purpose, the paper attempts to study the current state, trends, and of course the sectoral structure of salaries in Armenia
Keywords: Ֆինանսական համակարգ