Результаты интродукции пуйи удивительной (Puya Mirabilis(Mez) L. B. Sm.) в условиях оранжереи Ереванского ботанического сада - Алексанян, Н. Г. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В статье представлены результаты многолетних интродукционных исследований Puya mirabilis (Mez) L.B.Sm. из семейства Bromeliaceae Juss. в условиях оранжереи Ереванского ботанического сада. Изучены биоморфологические и экологические особенности вида. В результате исследований дана оценка перспективности вида в озеленении. Հոդվածում ներկայացված են Երևանի բուսաբանական այգու ջերմատան պայմաններում Bromeliaceae Juss. ընտանիքից Puya mirabilis (Mez) L.B.Sm. տեսակի բազմամյա ինտրոդուկցիոն հետազոտությունների արդյունքները: Ուսումնասիրված են տեսակի կենսամորֆոլոգիական և էկոլոգիական առանձնահատկությունները: Հետազոտությունների արդյունքում տրված է տեսակի հեռանկարայնության գնահատականը կանաչապատման բնագավառում: In the article are presented the results of many years of introduction research of Puya mirabilis (Mez) L.B.Sm. from the family Bromeliaceae Juss. under the conditions of the greenhouse of Yerevan Botanical Garden. The biomorphological and ecological features of the species have been studied. As a result of the research was given an assessment of the prospects of the species in greenin
Keywords: Ботаника