Մոսկվայում տեղի ունեցած ռուս երաժիշտ Նիկոլայ Րուբինշտեյնի թաղման արարողությունը - Խմբ.-հրատարակիչ՝ Գրիգոր Արծրունի (Тип. Главнаго Управленiя НамҌстника Кавказскаго)
Ալեքսանդր Երկրորդ թագավորի սպանության մեջ մեղադրվող Սոֆիա Պետրովսկայայի ազնվական ծագման մասին: Գերասիմովի «Объ организации подвижныхъ школъ въ Россiи» գրքույկի հրատարակությունը Ս. Պետերբուրգում: Զաքաթալիում արքունական գանձարանի հաշվապահ հռչակված Պետրոս Մամիկոնյանցի իրական պաշտոնի մասին: Ժիտոմիր քաղաքում դատական մի գործի քննության ժամանակ տեղի ունեցած կռիվը: Լորդ Բիկոնսֆիլդի առողջական ծանր վիճակի մասին: Կիևի հայ համայնքին ուղարկված նոր քահանայի մասին: Հանկևիչի հրապարակային դասախոսության հետաձգվելու մասին: Հարկերը թեթևացնելու խնդրանքով Ալեքսանդր Երրորդ կայսերը Սամարայի զեմստվոյի ժողովի կողմից ուղերձ ուղարկելու որոշումը: Շուշիում քաղաքային բուլվարը մեծացնելու համար մշակներին անվճար աշխատեցնելու մասին: Ռուս ուղղափառ եկեղեցու քահանա դառնալու համար պարտադիր ամուսնանալու նախապայմանը: Ս. Պետերբուրգում բարոն Նիկոլային լուսավորության մինիստր նշանակելու մասին: Տիկին Իվանիցկուն Խարկովի համալսարանի պրոֆեսր Լազարևիչի կողմից համալսարանի բժշկության օրդինատորի պաշտոն առաջարկելու մասին:
Keywords: Ներքին տեսութիւն; Ներքին լուրեր; Մշակ մատենագիտութիւն