Միաչափ ազդանշանների վեյվլետ-զտման և վերականգնման hամակարգչային մոդելի մշակումը - Գոմցյան, Ս․ Գ․; Խառատյան, Ա․ Ա․ («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Վերջին տասնամյակներում ռադիոտեխնիկայում և կապի համակարգերում բարդ ազդանշանների և պատկերների մշակման ժամանակ, Ֆուրյե-ձևափոխության մեթոդների հետ զուգահեռ, կիրառություն են գտնում նաև վեյվլետ-ֆունկցիաները: Օրթոգոնալ բազիսների հիման վրա ստեղծված վեյվլետները միջանկյալ դիրք են զբաղեցնում սինուսոիդի և իմպուլսային ֆունկցիայի միջև և իրենց յուրօրինակ հատկությունների շնորհիվ՝ կարող են մոտարկել ցանկացած ֆունկցիա։ В последние десятилетия в радиотехнике и системах связи при обработке сложных сигналов и изображений параллельно с методами преобразования Фурье находят применение вейвлет-функции. Основанные на ортогональных базисах, вейвлеты занимают промежуточное положение между синусоидой и импульсной функцией и, в силу своих уникальных свойств, могут аппроксимировать любую функцию. Представлены алгоритмы анализа и восстановления, а также вейвлет-фильтра․ In recent decades, wavelet functions have been used in radio engineering and communication systems for processing complex signals and images in parallel with the Fourier transform methods. Based on orthogonal bases, wavelets occupy an intermediate position between a sinusoid and an impulse function and, due to their unique properties, can approximate any function.
Keywords: Ռադիոէլեկտրոնիկա