Экспериментальное исследование транзисторных параметрических умножителей сверхвысоких частот - Азоян, М. С.; Казарян, Д. А. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Проведено экспериментальное исследование транзисторных параметрических умножителей сверхвысоких частот (СВЧ). Для расчета преобразователей СВЧ за основу принимаются экспериментально снятые вольт-амперные и вольт-кулоновые характеристики (ВАХ и ВКХ) нелинейного элемента. Задача решается графоаналитическим методом выбором необходимого количества производных от указанных характеристик, значения которых являются исходными. Կատարվել է գերբարձր հաճախությամբ (ԳԲՀ) տրանզիստորային պարամետրիկ ձևափոխիչների փորձարարական հետազոտություն: ԳԲՀ ազդանշանների ձևափոխիչների հաշվարկի հիմքում ընդունում ենք ոչ գծային տարրի վոլտ-ամպերային (ՎԱԲ) և վոլտ-կուլոնային (ՎԿԲ) փորձնականորեն ստացված բնութագրերը: Խնդիրը լուծվում է գրաֆա- վերլուծական եղանակով՝ նշված բնութագրերից որոշակի, անհրաժեշտ քանակով ածանցյալների որոշմամբ, որոնք համարվում են ելակետային։ An experimental study of transistor parametric multipliers of microwaves (MW) is performed. For the calculation of microwave converters, experimentally obtained current - voltage (I-V) and current - Coulomb (WSS) characteristics of nonlinear element are taken as a basis. The problem is solved by the graphical-analytical method, by selecting a necessary quantity of derivatives, with a glance of these characteristics, the values of which are original.
Keywords: Радиоэлектроника