Տարածությունների պրոյեկտիվ արտապատկերումը դրանց սահմանափակ տիրույթների վրա - Սողոմոնյան, Կ․ Հ․; Պողոսյան, Մ․ Զ․; Բակունց, Մ․ Գ․ («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Դիտարկվում են տարածությունների այնպիսի պրոյեկտիվ ձևափոխությունների սինթեզման հարցեր, որոնք թույլ են տալիս տարածության անսահմանափակ մասը արտապատկերել նրա երկկողմանի սահմանափակ տիրույթի վրա: Ուսումնասիրվում են ուղղի կետերի բազմության պրոյեկտիվ ձևափոխությունների կոնստրուկտիվ հատկությունները, և դրանց հիման վրա սինթեզվում են երկչափ տարածության (հարթության) որոշ ձևափոխություններ, որոնք ողջ կիսահարթությունը արտապատկերում են նրա սահմանափակ տիրույթի վրա: Рассматриваются вопросы синтеза проективных преобразований, которые позволяют отобразить бесконечную часть пространства на двустороннюю ограниченную область. Изучаются конструктивные свойства проективных преобразований множества точек прямых, на основе чего синтезируются определенные преобразования двумерного пространства (плоскости), отображающие всю полуплоскость на его ограниченную область. Issues on the synthesis of projective conversions are considered, which allow to reflect the infinite part of the space on a two-sided limited domain. The constructive properties of projective conversions of a set of points of the route are studied based on which, some conversions of two-dimensional space are synthesized, which reflect the whole semi-plane on its limited domain.
Keywords: Հաշվողական տեխնիկա և ինֆորմատիկա