Ռուսաստանում հանքեր հայտնաբերելու համար տարվող աշխատանքները - Խմբ.-հրատարակիչ՝ Գրիգոր Արծրունի (Тип. Главнаго Управленiя НамҌстника Кавказскаго)
Դեպի Սալիսկի գործարանները նոր երկաթուղու գիծ կառուցելու որոշումը: Հունական հարցի վերաբերյալ Բ. Դռանը ներկայացված եվրոպական տերությունների գրությունները:
Keywords: «Մշակի» հեռագիրներ; Միջազգային ընկերութիւններ; Մշակ մատենագիտութիւն