Գարեգին Տեր-Հարությունյանի (Նժդեհ) դերը Մեծ Ղարաքիլիսայի հերոսամարտում - Մարուքյան, Արմեն Ց. (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
Своему народу в Каракилисском сражении оказали неоценимую службу фактический командующий сражением Гарегин Нжде и героически погибший на поле боя молодой капитан Гурген Тер-Мовсисян. The actual battle commander Garegin Nzhdeh and the heroic young captain Gurgen Ter-Movsisyan who died on the battlefield rendered invaluable service to their people in the Karakilisa battle.
Keywords: Հայոց պատմություն; Ռազմական գործ; Մայիսյան հերոսամարտեր; Կենսագրություն