Արևմտյան Հայաստանի Դիարբեքիրի (Տիգրանակերտ) գավառի հայ բնակչությունը XIX դարի վերջերին - XX դարի սկզբներին - Բաբլումյան, Արփինե Ռ․ (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
В статье рассматривается историко-демографическая картина армянского населения в населенных пунктах санджака Диарбекир, который в свою очередь, был разделен на казы Диарбекир, Северек, Сливан, Бшерик, Терек, Лдже. The article refers to the historical-demographic image of the Armenian population of Diarbekir sanjak in the late 19th and the early 20th centuries. Diarbekir sanjak was in itself divided into Diarbekir, Severek, Slivan, Bsherik, Terik, Lje kazas, mainly including areas of historic Aghdznik.
Keywords: Հայոց պատմություն; Արևմտյան Հայաստան; Ժողովրդագրություն; Բնակչություն; Վիճակագրություն