Тестовые пучки электронов на базе линейного ускорительного комплекса ЛУЭ-75 национальной научной лаборатории им. А.И. Алиханяна - Акопян, А. С.; Марукян, Г. О.; Акопян, Г. Г.; Бабаян, А. З.; Ваградян, Л. Р.; Баранов, В.; Давыдов, Ю. И.; Красноперов, А. В.; Симоненко, А.; Терещенко, В.; Торосян, Г. Т.; Зограбян, Г. Г.; et al.
На базе линейного ускорителя электронов ЛУЭ-75 Национальной научной лаборатории им. А.И. Алиханяна разработана и применена методика получения управляемых первичных электронных пучков с интенсивностью (10–20) электронов в секунду в диапазоне энергий (15–75) МэВ для калибровки детекторов элементарных частиц. Совместные работы с Лабораторией ядерных проблем им. В.П. Джелепова ОИЯИ (Дубна, РФ) показали работоспособность методики. Ա.Ի. Ալիխանյանի անվան Ազգային գիտական լաբորատորիայի ԼՈՒԷ-75 գծային էլեկտրոնային արագացուցիչի հիման վրա մշակվել և կիրառվել է (10–20) էլեկտրոն վայրկյանում (15–75)ՄէՎ էներգիաների տիրույթում էլեկտրոնային փնջերի ստացման մեթոդիկա տարրական մասնիկների դետեկտորների տրամաչափման համար: Վ.Պ. Ձելեպովի անվան Միջուկային խնդիրների լաբորատորիայի (ՄՀՄԻ, Դուբնա, ՌԴ) հետ համատեղ աշխատանքները ցույց տվեցին մեթոդիկայի արդյունավետությունը: Based on the linear electron accelerator LUE-75 of the A.I. Alikhanyan National Scientific Laboratory a technique for obtaining controlled primary electron beams with an intensity of (10–20) electrons per second in the energy range (15–75) MeV for elementary particle detectors calibration was developed and applied. Joint work with the V.P. Dzhelepov Laboratory of Nuclear Problems (JINR, Dubna, RF) showed the efficiency of the technique.
Keywords: Физика; Электротехника