Носитель гуманитарного духа, изучающий мобильный техно-(с учетом опыта А.А. Мартиросяна) - Хуако, Фатимент
В статье в теоретическом аспекте рассматривается понятийная составляющая гуманитарного сведения, проводится обозначение имеющихся определений профессиональной составляющей, возможной в гуманитарной среде. На указанном понятийном материале, с учетом опыта научного исследования Арутюна Мартиросяна, назначается и выводится ряд присущих гуманитарному исследователю профессиональных качеств․ Անհիշելի ժամանակներից մարդկության մեջ շատ սոցիալական գործիքներ որոշ առումով ուղղված են անհատին: Սակայն գոյություն ունեն միջանձնային տարբերություններ՝ այս կամ այն հասարակությունում առկա է հումանիտարների տարբեր մակարդակ, որոնք առանձնանում են մտածողության մոդելներով, սոցիալական ադապտացման մարտավարությամբ, գործողության կերպով և վարքով: Հումանիտար տեղեկությունները կոչված են կազմակերպելու և ապահովելու անհատական գոյության դասավորվածությունն ու կազմավորվածությունը (ինչպես առարկայական, այնպես էլ հասարակական): Նմանատիպ դրսևորում առաջնահերթորեն ցուցաբերում է սովորաբար ընտանիքը: Կրթության ոլորտին ևս անհրաժեշտ է նկատի առնել մարդկային բաղադրամասի գիտական հիմնավորումը, քանի որ այն հանդես է գալիս որպես տրամաբանորեն կազմավորված տեղեկությունների կենտրոնական ամենօրյա ընդունող: Միաժամանակ, չնվազեցնելով ընտանիքի ազդեցությունը՝ որպես անհատի ձևավորման գլխավոր գործոն, անհնար է անտեսել ԶԼՄ-ների դերը այս գործընթացում: Սակայն ժամանակակից աշխարհում զանգվածային լրատվամիջոցներով տարածվող մշակույթը, ներառելով անհայտ տարրեր, իշխող է և ճնշում է էթնիկականին: Միաժամանակ ունենք հումանիտար գիտելիքի կայուն և բազմադարյա պահանջմունք ցանկացած քաղաքակրթության սահմաններում: From time immemorial in the human world, many social tools are to some extent directed at the individual. There are still interindividual differences here: there are different levels of humanitarians in this or that society, with various mental models, tactics of social adaptation, modes of action and behaviour. Humanitarian information strives to organize and guarantee the arrangement, the smoothness of individual existence (both material and social). The family usually plays the same role in the first place. The sphere of education also showed its need for scientifically grounded accounting of the human component, since it usually acted as the central, everyday recipient of reliable, logically verified and structured information. At the same time (without underestimating family influence, which is the central factor in the formation of an individual), it is impossible to stress the role of influence in this process of media environment. However, in the modern world, the culture disseminated through the media sometimes acts as an abundant resource for the presentation of unknown cultural dominants that frighten domestic ethnic groups. Thus, there is a steady and centuries-old demand for humanitarian knowledge within any civilization.
Keywords: Этнография; Гуманитарная информация