Հայաստանի քարի դարի սկզբնական նյութական մշակույթի դերն ու նշանակությունը Հայաստանի պատմագիտության ոլորտում - Երիցյան, Բենիկ
Ներկայացվող գիտական համառոտ հոդվածում քննարկվում են օբյեկտի ուսումնասիրության առանձնահատկությունները, նրա պրակտիկ վերափոխման եղանակները, տեսության հիմնավորումը, ակնկալվող արդյունքներն ու նրանց կիրառման ոլորտները։ Открытие и изучение палеолитической культуры пещеры «Ереван-1» во второй половине 20 века стало величайшим открытием в истории древних археологических открытий в Армении. Изучив эту культуру, мы смогли подтвердить гипотезу о том, что Армения была единственной родиной происхождения и развития человечества. Эта уникальная культура послужила фоном для возникновения и развития всех отраслей науки. The discovery and study of the Paleolithic culture of the cave "Yerevan-1" in the second half of the 20th century was the greatest achievement in the history of ancient archeological revelations in Armenia. Following the investigation of that culture we could confirm the hypothesis that Armenia was the only birthplace of human origin. This unique culture served as a background for the emergence and development of all branches of science.
Keywords: Հնագիտություն