Առակների դաստիարակչական արժեքը նախադպրոցական տարիքում - Սիմոնյան, Աննա Աշոտի; Պոնոմարենկո, Իրինա Ռոմանի (Արմավ հրատ.)
Սույն հուդվածում փորձել ենք ներկայացնել առակի դաստիարակչական նշանակությունը ևարժեքը նախադպրոցականների բարոյական որակների զարգացման գործում ։ Հոդվածում վերլուծված և ներկայացված է ինչպես առակի էությունը, առանձնահատկությունները, այնպես էլ շեշտադրված է առակի բարոյական նշանակությունը, ինչը փորձել ենք հիմնավորել մեր կողմից մշակված պարապմունքի օրինակով։ В этой статье мы постарались представить воспитательное значение басен и их ценность в развитии нравственных качеств дошкольников. В статье анализируюется сущность и особенности басен, а также подчеркивается их нравственное значение, которое мы постарались обосновать на примере разработанного нами занятия. In this article we have tried to present the educational significance and value of the parable in the development of the moral qualities of preschoolers. The article analyzes the essence and features of fables, and also emphasizes their moral significance, which we tried to substantiate using the example of the lesson developed by us.
Keywords: Մանկավարժություն; Գրականություն