Development and Validation of Complexometric Titration Method for the Determination of Iron in Iron-Containing Liquid Dosage Forms Registered in the Republic of Armenia - Kirakosyan, V. G.; Davinyan, A. M.; Ginosyan, A. V.; Varderesyan, L. H. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Разработанный метод был валидным, поскольку он успешно удовлетворял желаемым критериям руководящих принципов Международной конференции по гармонизации (ICH), линейности, правильности, прецизионности и устойчивости. Метод экономичен и не требует большого количествa времени, по сравнению с другими известными аналитическими методами. Таким образом, этот метод подходит для рутинного анализа определения железа в жидких лекарственных формах без вмешательства вспомогательных веществ. Մշակված մեթոդը համարվում է վալիդացված, քանի որ այն հաջողությամբ բավարարել է Ներդաշնակեցման միջազգային համաժողովի (ICH) ուղեցույցի չափանիշներին` գծայնությամբ, ճշտությամբ, ճշգրտությամբ և կայունությամբ: Մեթոդը տնտեսապես մատչելի է և երկարատև ժամանակ չի պահանջում այլ հայտնի վերլուծական մեթոդների համեմատությամբ: Այսպիսով, այս մեթոդը հարմար է հեղուկ դեղաձևերում երկաթի քանակական որոշման ամենօրյա վերլուծություններում, որի ընթացքը չեն խոչընդոտում նրանցում առկա օժանդակ նյութերը:
Keywords: Medicine