Первая регистрация бычка Rhinogobius Lindbergi (Actinopterygii, Gobiidae) в водоемах Армении - Пипоян, С. Х. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В каналах в окрестностях селения Тандзут (басс. р. Аракс, Армавирская область, Армения) обнаружен новый чужеродный для Армении вид рыб – бычок Rhinogobius lindbergi и составлена таблица для определения видов бычков водоемов Армении. Пути проникновения бычка Rhinogobius lindbergi в водоемы Армении и его современное распространение еще предстоит уточнить, однако можно предполагать, что данный вид попал сюда из-за рыбохозяйствнной деятельности человека. Տանձուտ գյուղի շրջակայքում գտնվող ջրանցքներում (Արաքս գետի ավազան, Արմավիրի մարզ, Հայաստան) հայտնաբերվել է Հայաստանի համար օտարածին ձկնատեսակ՝ Rhinogobius lindbergi ցլիկաձուկը, և կազմվել է Հայաստանի ջրակալներում հանդիպող ցլիկաձկների տեսակների որոշիչ աղյուսակ: Հայաստանի ջրակալներում Rhinogobius lindbergi ցլիկաձկան ներթափանցման ուղիները և ներկայիս տարածվածությունը դեռ պետք է ճշտել, սակայն կարելի է ենթադրել, որ այս տեսակն այստեղ է հայտնվել մարդու ձկնատնտեսական գործունեության արդյունքում։ In the canals near the village of Tandzut (Arax river basin, Armavir region, Armenia) a new fish species non native for Armenia – goby Rhinogobius lindbergi, was found and key of goby species found in Armenian reservoirs has been compiled. The ways of penetration of goby Rhinogobius lindbergi in the Armenian reservoirs and its current prevalence is still to be clarified but it can be assumed that this species appeared here as a result of Aquaculture.
Keywords: Рыболовство