Тенденции и перспективы развития форматов телеканалов на армянском медиарынке - Рухкян, Эмине (ՀՀ ԳԱԱ)
Այսօրվա հեռուստատեսային իրականությունում շատ հակասություններ կան «ձևաչափային հեռուստատեսություն» հասկացության վերաբերյալ: Այսօր հայաստանյան (ի դեպ, նաև ռուսական) լրատվամիջոցների ամենաարագ աճող հատվածը ոչ թվային հեռուստատեսության արտադրանք է, որը ներառում է արբանյակային, կաբելային և IPTV հատվածները: Այսպիսով, հեռուստաալիքները ակտիվորեն փորձում են գտնել իրենց «դեմքը» և, համապատասխանաբար, իրենց ձևաչափը: В сегодняшней телевизионной реальности очень много споров относительно такого понятия как «формат телеканала». Сегодня самый быстрорастущий сегмент армянского медиарынка (кстати, равно, как и российского) – это рынок неэфирного телевидения, который включает спутниковый, кабельный и IPTV-сегменты. Так, аудитория постепенно разграничивается, а это приводит к тому, что вещатели в активном поиске пытаются найти свое «лицо» и, соответственно, свой формат. In today's television reality, there is a lot of controversy regarding such a concept as "TV channel format". Today, the fastest growing segment of the Armenian media market (by the way, as well as the Russian one) is the nonterrestrial television market, which includes satellite, cable and IPTV segments. Thus, the audience is gradually delineated, which leads to the fact that broadcasters in an active search are trying to find their "face" and, accordingly, their format.
Keywords: Журналистика