Հովհաննես Սարկավագի էսթետիկայի գաղափարատեսական ակունքները (Միմեսիսի անտիկ տեսության ակնարկ) - Միրումյան, Կ․ Ա․ (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Статья посвящена освещению некоторых идейно-теоретических истоков эстетического учения выдающегося мыслителя и ученого Ованеса Саркавага, восходящих к античной теории мимесиса.
Keywords: Փիլիսոփայություն; Գեղագիտություն (էսթետիկա); Գաղափարախոսություն; Կենսագրություն