Էսթետիկական մի քանի կատեգորիաներ Հին Հունաստանի մտածողների և Մովսես Խորենացու տեսական ժառանգությունում - Թոփչյան, Ա. Ս. (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
В Древней Греции в философско-эстетической литературе широкое распространение имели эстетические категории прекрасного, света, меры, гармонии. В художственной же литературе они получили различные выражения.
Keywords: Փիլիսոփայություն; Գեղագիտություն (էսթետիկա); Հայ պատմագրություն; Գրականագիտություն; Հունական գրականություն; Դիցաբանություն