Описание нелинейной диффузии в неидеальных много-компонентных системах. Подход переменных стехиометрических векторов - Саркисян, Г. П.
Предложен новый формально-кинетический подход описания диффузии в неидеальных многокомпонентных системах. Для специальных случаев разработан подход переменных стехиометрических векторов. Выделены условия согласования полученных уравнений с принципом максимума энтропии. Առաջարկված է նոր ֆորմալ-կինետիկական մոտեցում՝ բազմակոմպոնենտ ոչ իդեալական համակարգերում ոչ գծային դիֆուզիայի նկարագրության համար։ Հատուկ դեպքերի համար մշակվել է փոփոխական ստեխիոմետրական վեկտորների մոտեցումը։ Առանձնացված են պայմաններ, որոնք ապահովում են ստացված հավասարումների համաձայնեցումը էնտրոպիայի մաքսիմումի սկզբունքի հետ։ A new formal kinetic approach to the description of diffusion in nonideal multicomponent systems is proposed. For special cases, an approach of variable stoichiometric vectors has been developed. The conditions for matching the obtained equations with the principle of maximum entropy are identified.
Keywords: Ֆիզիկա; Ռադիոֆիզիկա; Էլեկտրոնիկա; Օպտիկա; Քվանտային էլեկտրոնիկա; Նանոֆիզիկա; Ազդակների ֆիզիկա; Գերհաղորդականություն