К задаче описания волнового поля системы точечныхко когерентно излучающих источников - Хачатрян, А. Ж.
В работе развивается последовательный подход для описания скалярного волнового поля, генерированного системой точечных когерентно излучающих источников. В частности, обсуждается задача о максимумах и минимумах интенсивности суперпозиционного поля при условиях дифракции Фраунгофера. Исследована задача определения порядкового номера максимумов волнового поля. Проведено обобщение классического результата, относящегося к интерференции, когда на двух источниках присутствует начальный сдвиг фаз. Կոերենտ ճառագայթող կետային աղբյուրների համակարգի կողմից գեներացված սկալյար դաշտի նկարագրման համար զարգացված է հետևողական մոտեցում: Մասնավորապես Ֆրաոնգոֆերյան ինֆրակցիայի պայմանների դեպքում քննարկվել է սուպերպոզիցիոն դաշտի ինտենսիվության մաքիմումի և մինիմումի խնդիրը: Հետազոտվել է ալիքային դաշտի մաքսիմումների կարգաթվի որոշման հարցը: Ընդհանրացվել է ինտերֆերենցիային վերաբերվող դասական արդյունքը և երկու աղբյուրների փուլերի միջև առկա է շեղում: In the work a consistent approach is developed for to description of a scalar wave field generated by a system of point coherently emitting sources. In particular, the problem of the maxima and minima of the intensity of the superposition field under the conditions of Fraunhofer diffraction is discussed. The problem of determining the serial number of the wave field maxima is investigated. Generalization of the classical result related to interference, when an initial phase shift is present at two sources, is carried out.
Keywords: Ֆիզիկա; Ռադիոֆիզիկա; Էլեկտրոնիկա; Օպտիկա; Քվանտային էլեկտրոնիկա; Նանոֆիզիկա; Ազդակների ֆիզիկա; Գերհաղորդականություն