The Flavor of Tiflis in Hmayak Hakobian’s Art - Petrosyan, Armine (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հին Թիֆլիսի հետ են կապված հայ մշակույթի բազում ներկայացուցիչների կյանքի ու ճակատագրի էջեր։ Թիֆլիսահայ նկարիչների կտավների սյուժեն էին դարձել Թիֆլիսի բնակիչները, կենսուրախ կինտոները, քաղաքի գողտրիկ անկյունները, գինետները, աղմկոտ շուկաները, սքանչելի ու անկրկնելի մթնոլորտ ունեցող բակերը: Со Старым Тифлисом связаны страницы жизни и судьбы многих представителей нашей культуры. Сюжетом картин тифлисских армянских художников стали жители города, его уютные уголки, пивные, шумные рынки, дворики с их неповторимой атмосферой.
Keywords: Arts