Ara Harutyunyan – A Life Dedicated to the Motherland and Art - Harutyunyan, Susanna; Karamyan, Ovsanna (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Արա Արմենի Հարությունյանը (1928–1999)՝ հայ և խորհրդային հանրահայտ արվեստագետ է, քանդակագործ, մոնումենտալիստ, գծանկարիչ, ՀԽՍՀ ժողովրդական նկարիչ, ԽՍՀՄ և Ռուսաստանի Դաշնության գեղարվեստի ակադեմիայի թղթակից անդամ, պրոֆեսոր: Նա «Մայր Հայաստան» հուշարձանի հեղինակն է, որը Հայաստանի խորհրդանիշներից է: Ара Арменович Арутюнян (1928–1999) – известный армянский и советский скульптор-монументалист, график, народный художник Армении, член-корреспондент Академии художеств СССР и Российской академии художеств, профессор. А. Арутюнян является автором монумента «Мать-Армения», символизирующего нашу страну.
Keywords: Arts