Расчеты поправок квантовой хромодинамики высших порядков - Асатрян, Г. Г.; Асатрян, Г. М.
Наша статья посвящена вычислению двух трехпетлевых диаграмм, кото-рые вносят вклад в распад bs→γ на уровне 2sα. Мы используем дифференци-альные уравнения для мастер интегралов (МИ), чтобы вычислить эти диаграммы для произвольной массы c-кварка. Использование программы Canonica позволяет получить дифференциальные уравнения в каноническом базисе. С помощью этого, можно решить дифференциальные уравнения и получить выражения для МИ в терминах функций GPL. Мы надеемся, что тот же метод можно использовать для других трехпетлевых диаграмм, которые вносят вклад в распад b→sγ в порядке 2sα. Մեր հոդվածը նվիրված է երկու երեք-օղականի դիագրամների հաշվարկին, որոնք ներդրում ունեն bs→γ տրոհման մեջ 2sα ճշտությամբ։ Մենք օգտագործում ենք դիֆերենցիալ հավասարումներ վարպետ ինտեգրալների համար, որպեսզի հաշվենք այս դիագրամները c-քվարկի կամայական զանգվածի համար։ Canonica ծրագրի օգտագործումը թույլ է տալիս բերել դիֆերենցիալ հավասարումները կանոնիկ բազիսի: Օգտագործելով դրանք, հնարավոր է լուծել դիֆերենցիալ հավասարումները և ստանալ արտահայտություններ վարպետ ինտեգրալների համար՝ որպես GPL ֆունկցիաների գծային կոմբինացիա: Հույս ունենք, որ նույն մեթոդը կարող է օգտագործվել 2sα ճշտությամբ b→sγ տրոհման մեջ ներդրում ունեցող այլ երեք-օղականի դիագրամների համար։ Our article is devoted to the calculation of two three-loop diagrams that contribute to the bs→γ decay at 2sα order. We use differential equations for master integrals (MI) to calculate these diagrams for an arbitrary c-quark mass. The program Canonica is used to obtain differential equations in the canonical basis. Using them, it is possible to solve the differential equations and get expressions for MI-s in terms of GPL functions. We hope that the same method can be used for other three-loop diagrams which contribute to the bs→γ decay at 2sα order.
Keywords: Физика