Խորհրդային ռազմաարդյունաբերական համալիրի զարգացման առաջնահերթությունները և կառավարման համակարգը հետպատերազմյան առաջին տասնամյակներին (1945–1960–ական թվականներ) - Խաչատրյան, Կարեն (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
From the beginning of 1950s a considerable rise of expenditures on MIC was observed in the USSR. Its priorities became the creation and development of the nuclear weapon, newest reactive and anti-aircraft and rocket technology, radar systems of air defence, etc. С началом 1950-ых годов в СССР наблюдается значительный рост расходов на ВПК. Ее приоритетами становятся создание и развитие атомного оружия, реактивной, зенитно-ракетной новейшей техники, радиолокационных систем противовоздушной обороны и т.д.
Keywords: Հետպատերազմյա պատմություն, սկսած 1945 թ.; Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն (ԽՍՀՄ); Ռազմական քաղաքականություն; Ռազմարդյունաբերություն