Ակսել Բակունցի մասնակցությունը Զանգեզուրի գավառի տարածքում հայ-ադրբեջանական սահմանը որոշող հանձնաժողովի աշխատանքներին (1920-ական թվականներ) - Ղազարյան, Գայանե (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
Aksel Bakunts' reports and letters are an important source to study the process of border demarcation between Soviet Armenia and Soviet Azerbaijan in the mid 1920s. Письма и рапорты Бакунца являются важным источником для изучения процесса армяно-азербайджанского территориального разграничения в середине 1920-ых годов.
Keywords: Հայոց պատմություն; Միջազգային քաղաքականություն; Վիճակագրություն; Հայ գրողներ; Զեկույցներ