ԼՂԻՄ–ի կազմավորումը և նրա տարածքային կորուստները (1920–1930–ական թվականներ) - Խաչատրյան, Կարեն (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
Until the mid of 1921 Nagorno-Karabakh was a separate administrative territorial unit, in fact a sovereign state formation; it had never been a member of the newly formed artitical Azerbaijan state. До середины 1921 г. Нагорный Карабах являлся самостоятельной административно-территориальной единицей, по сути — суверенным государственным образованием, и никогда не находился в составе искусственно образованного азербайджанского государства.
Keywords: Հայոց պատմություն; Քաղաքականություն; Միջազգային իրավունք; Լեռնային Ղարաբաղ; Վիճակագրություն