Խորհրդահայ գյուղի դպրոցական առօրյան Հայրենական մեծ պատերազմի տարիներին (1941–1945 թթ.) - Հովսեփյան, Նարինե (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
On June 22, 1941 started the Great Patriotic War which greatly affected the Soviet public life in all areas. Because of the war the most important achievements of compulsory education were threatened. Великая Отечественная война во-многом повлияла на все области жизни советского общества. Под угрозой было поставлено одно из важнейших завоеваний народного образования — всеобщее обязательное образование.
Keywords: Հայոց պատմություն; Հայկական Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետություն; Հայրենական մեծ պատերազմ; Սոցիալական խնդիրներ; Կրթություն; Կրթօջախներ; Վիճակագրություն