Հայկական ազգային գյուղխորհուրդներն ու շրջանները ՌՍԴԽՀ-ում - Ալեքսանյան, Հովհաննես (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
The formation of Armenian national rural councils and districts in the areas of the compact residences of Armenian population in the RSFSR facilitated the resettlement process of a number of Armenian refugees in that country. Создание армянских национальных сельсоветов и районов на местах компактного проживания армянского населения способствовало оседанию части армянских беженцев на территории РСФСР.
Keywords: Հայ ժողովրդի պատմություն; Ռուսաստանի պատմություն; Գյուղաշինություն; Գյուղխորհուրդներ; Կոլտնտեսություններ; Ազգային փոքրամասնություններ