Հայոց ցեղասպանության կանխամտածվածությունն ըստ մեծ տերությունների դիվանագիտական փաստաթղթերի - Գալուստյան, Ռեգինա (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
The Armenian Genocide of 1915-1916 was the culmination of the massacre of Armenians fulfilled in the Ottoman Empire from the end of XIX to the first half of the XX centuries. It was the resuft of Turkish state’s premeditated program. Геноцид армян 1915-1916 является кульминацией осуществленного в Османской империи геноцида в конце XIX - начале XX века. Геноцид являлся результатом предумышленной политической программы турецкого государства.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Օսմանյան կայսրություն; Քաղաքականություն; Դիվանագիտություն; Փաստաթղթեր