Համիդյան ջարդերից փրկված արևմտահայ փախստականները Էջմիածնի Գավառում (1890-ական թթ. երկրորդ կես) - Քոսյան, Լիլիթ (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ)
As follows from the analysis of the archive documents and the press data about 2600 western Armenians found refuge also in Eastern Armenia particularly in the Ejmiatsin gavar and its outskirts in 1896-1899. Как следует из анализаархивных документов и данных прессы около 2600 западных армян нашли убежище в Восточной Армении, в частности - в Эчмиадзине и его окрестностях в 1896-1899.
Keywords: Հայ ժողովրդի պատմություն; Հայկական կոտորածներ; Հայ փախստականներ; Հասարակական-քաղաքական կյանք; Վիճակագրություն