Нейролингвистическое психофизиологическое определение уровней стрессоустойчивости военнослужащих с применением полиграфа - Панчулазян, К. А. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Разработана адаптированная к специфике ВС РА интегральная модифицированная система нейролингвистического психофизиологического определения уровней стрессоустойчивости с применением полиграфа. Комплексный психофизиологический опрос позволяет выявлять индивидуальные биологические особенности и послевоенные функциональные нарушения нервной системы. Кооперация полиграфологической регистрации неспецифических физиологических реакций организма с психофизологическим определением уровней стрессоустойчивости организма служит универсальным средством декодирования под-сознательных невербальных элементов психики военнослужащих. Մշակված է ՀՀ ԶՈՒ սպեցիֆիկային ադապտացված զինծառայողների սթրեսակայունության մակարդակների նեյրոլինգվիստիկական հոգեֆիզիոլոգիական որոշման ինտեգրալային մոդիֆիկացված համակարգ՝ պոլիգրաֆի կիրառմամբ: Համապարփակ հոգեֆիզիոլոգիական հարցումը թույլ է տալիս բացահայտել զինծառայողների անհատական կենսաբանական առանձնահատկությունները և նյարդային համակարգի հետպատերազմյան ֆունկցիոնալ խանգարումները: Օրգանիզմի ոչ սպեցիֆիկ ֆիզիոլոգիական ռեակցիաների պոլիգրաֆոլոգիական գրանցման համագործակցությունը սթրեսակայունության մակարդակների հոգեֆիզիոլոգիական որոշմամբ ծառայում է որպես զինծառայողների հոգեբանության ենթագիտակցական ոչ վերբալ տարրերի վերծանման ունիվերսալ միջոց: An integral modified system of neurolingvistic psycho-physiological determination of stress resistance levels using a polygraph, adapted to the specificity of the RA Armed Forces, has been developed. A comprehensive psycho-physiological survey allows identifying individual biological characteristics and post-war functional disorders of the nervous system. Cooperation of polygraph recording of nonspecific physiological reactions of the body with the psycho-physiological determination of the levels of stress resistance of the body serves as a universal means of decoding the subconscious non-verbal elements of the psyche of military personnel.
Keywords: Неврология