Constant Proportion Insurance Strategy (CPPI) as a Guarantee for Pension Fund Assets - Davtyan, T. M. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Pension funds are of the important members of the financial system, which inject a substantial amount of money into the economy in the form of investments in stocks, bonds, and other securities. On the other hand, they generate income for current employees when they retire. Thus, efficient management of pension funds is of paramount interest to current members of funds. Efficient management in the context of pension funds firstly refers to guaranteed minimum income, which can be ensured through different investment strategies. One of the widely used strategies is the constant proportion portfolio insurance strategy. In this article, we apply this model to test its effectiveness for the Balanced pension fund of C-Quadrat Asset Management Armenia. This model guarantees that the minimum amount of asset value will be received irrespective of market behaviors. As results show, compared to the current portfolio structure constant proportion insurance strategy results in higher average terminal value and return. Besides, it ensures that the minimum floor value will be kept with a low standard deviation. Կենսաթոշակային ֆոնդերը ֆինանսական համակարգի կարևորագույն անդամներից են, որոնք մեծ քանակությամբ դրամական միջոցներ են ներարկում տնտեսություն՝ բաժնետոմսերում, պարտատոմսերում և այլ արժեթղթերում ներդրումներ իրականացնելով: Մյուս կողմից դրանք գեներացնում են եկամուտ ներկա աշխատողների համար, երբ նրանք հասնեն կենսաթոշակային տարիքին: Այսպիսով, կենսաթոշակային ֆոնդերի արդյունավետ կառավարումը կարևոր նշանակություն ունի ֆոնդերի ներկա մասնակիցների համար: Կենսաթոշակային ֆոնդերի կառավարման համատեքստում արդյունավետ կառավարումը առաջին հերթին վերաբերում է նվազագույն եկամտի երաշխավորմանը, որը կարող է իրականացվել տարբեր ներդրումային ստրատեգիաներով: Ամենակիրառվող մոդելներից մեկը ֆիքսված համամասնությամբ պորտֆելի ապահովագրման ռազմավարությունն է: Այս հոդվածում կիրառվում է CPPI մոդելը C-Quadrat Asset Management Armenia-ի հավասարկշռված ֆոնդի համար՝ դրա արդյունավետությունը թեստավորելու նպատակով: Այս մոդելը երաշխավորում է, որ ակտիվի որոշակի նվազագույն մեծություն կապահովագրվի անկախ շուկայի վարքագծից: Ինչպես արդյունքները ցույց են տալիս, ֆիքսված համամասնությամբ պորտֆելի ռազմավարությունը հանգեցնում է ավելի բարձր միջին վերջին արժեքի և եկամտաբերության ի համեմատ պորտֆելի ներկա կառուցվածքի: Բացի այդ, այն երաշխավորում է, որ նվազագույն floor արժեքը պահպանվի ցածր ստանդարդ շեղումով: Пенсионные фонды являются важными участниками финансовой системы, которые вливают в экономику значительные суммы денег в виде инвестиций в акции, облигации и другие ценные бумаги. С другой стороны, они приносят доход нынешним сотрудникам после выхода на пенсию. Таким образом, эффективное управление пенсионными фондами представляет первостепенный интерес для действующих участников фондов. Эффективное управление пенсионными фондами в первую очередь связано с гарантией минимального дохода, который может быть обеспечен с помощью различных инвестиционных стратегий. Одна из широко используемых стратегий — это стратегия страхования портфеля с постоянной пропорцией. В этой статье мы примененаим этау модель, чтобы проверить ее эффективность для Сбалансированного пенсионного фонда C-Quadrat Asset Management Armenia. Эта Ммодель гарантирует получение минимальной стоимости активов независимо от поведения рынка. Как показывают результаты, по сравнению с текущей структурой портфеля стратегия страхования с постоянной пропорцией приводит к более высокой средней конечной стоимости и доходности. Кроме того, это гарантирует, что минимальное значение будет поддерживаться с низким стандартным отклонением.
Keywords: Finance