ՀՀ տարածաշրջանային աշխատանքի շուկայի առանձնահատկությունները - Անանյան, Ք․ Գ․ (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Յուրաքանչյուր երկրի աշխատանքի շուկայի կայացման գործընթացում նշանակալի դերակատարում ունեն այն ձևավորող տարածաշրջանային աշխատանքի շուկաները, և այս առումով չափազանց կարևորվում է դրանց արդյունավետ կարգավորումը: Այդ նպատակով անհրաժեշտ է գնահատել տարածաշրջանային աշխատանքի շուկայի վիճակը՝ հաշվի առնելով առկա առանձնահատկությունները, ինչն էլ հնարավորություն կընձեռի վեր հանելու դրանում առկա հիմնախնդիրները և, ձեռնարկելով որոշակի միջոցառումներ, հաղթահարել դրանք: Վերջիններիս հիմնական թիրախը պետք է լինեն տարածաշրջաններում աշխատանքային ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործումն ու գործազրկության մակարդակի նվազեցումը, արդյունքում՝ աշխատանքի շուկայում ընդհանուր լարվածության թուլացումը և հավասարակշռության հաստատումը: В процессе становления рынка труда каждой страны играют значительную роль формирующие его региональные рынки труда, и в связи с этим, очень важно их эффективное регулирование. Для этого необходимо оценить состояние регионального рынка труда с учетом имеющихся особенностей, которое позволит выявить проблемы и принять меры по их преодолению. Основной целью последних должнаы быть эффективное использование трудовых ресурсов и снижение безработицы в регионах, в результате — снижение общей напряженности и установление равновесия на рынке труда. In the formation process of each country’s labour market, forming it, regional labour markets play a considerable role, and in this regard, their effective regulation is significantly important. For this purpose, it is necessary to assess the situation of the regional labour market, taking into consideration the existing features, which will allow us to identify problems and carry out measures to overcome them. The main goal of the latter should be efficient use of labour resources and reduction of unemployment in the regions, as a result weakening overall tension and establishing equilibrium in the labour market.
Keywords: Հանրային կառավարում