Household Expenditure Patterns in Republic of Armenia - Karapetyan, H. R. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Household final consumption expenditure is typically the largest component of final uses of GDP. It is therefore an essential variable for economic analysis of demand. This study has two goals: The first is to outline how the composition of final demand changes as household income grows in Republic of Armenia. The second one is to discuss how consumption patterns are linked to a range of geographic, demographic and social factors that may account for observed differences in consumption patterns in RA. Տնային տնտեսությունների վերջնական սպառման ծախսերը, որպես կանոն, ՀՆԱ-ի վերջնական օգտագործման ամենամեծ բաղադրիչն են: Հետեւաբար, դա պահանջարկի տնտեսական վերլուծության կարեւորագույն բաղադրիչներից մեկն է: Այս ուսումնասիրությունն ունի երկու նպատակ: Առաջինն է պարզել, թե ինչպես է փոփոխվում տնային տնտեսությունների ծախսերի կազմը, երբ Հայաստանի Հանրապետությունում աճում են տնային տնտեսությունների եկամուտները: Երկրորդ նպատակն է քննարկել, թե ինչպես են սպառման ձեւերը կապված աշխարհագրական, ժողովրդագրական եւ սոցիալական մի շարք գործոնների հետ, որոնք կարող են հանգեցնել ՀՀ սպառման մոդելի փոփոխությանը: Расходы на потребление домашних хозяйств обычно являются крупнейшим компонентом конечного использования ВВП. Следовательно, это важная переменная для экономического анализа спроса. ИЭто исследование преследует две цели: первая - показать, как меняется состав конечного спроса по мере роста доходов домохозяйств в Республике Армения. Второй - обсуждение того, как модели потребления связаны с рядом географических, демографических и социальных факторов, которые могут объяснить наблюдаемые различия в моделях потребления в РА.
Keywords: Economic Policy